המלצות לעיצוב תאורה
באגף בית חולים, מפרט תקן DIN SPEC 67600 מציין את הצורך להתחשב בתנוחה העיקרית של החולים, השכיבה. תאורה מישורית של התקרה עם תכולת כחול גבוהה (מעל 5,300 קלווין ועד 1,600 לוקס בהארה) לפחות 250 לוקס הארה אנכית במפלס העין היא התאורה הנכונה במשך היום. יש להימנע מבוהק הגורם אי נוחות. בערב ובלילה, מומלצים מקורות אור לבן חמים הניתנים לעמעום שאין להם השפעה ממריצה.
על המעצבים להבטיח גם כי תאורה ארגונומית תהיה זמינה לחולים קשים במקרי חירום, גם אם היא מפריעה למקצב היממה.
בטיחות והיגיינה במיוחד בסביבות רפואיות הם בעלי חשיבות עליונה. הדרישות הן מגוונות: זיהוי אופטימלי של פרטים, הומוגנית ללא התערבות של תאורה, איכות גבוהה של טכנולוגיית LED ואדפטציה לשימוש במקרים בודדים. גופי התאורה שלנו תומכים באופן מלא בתקני היגיינה גבוהים. גם באמצאות העיצוב הקומפקטי והסגור של גופי התאורה המונעים חיידקים ובקטריות. וגם באמצעות ניקוי קל ובבניית הגוף בתכונה היגיינית בדי למנוע חיידקים ומזיקים להתפשט.
גם בתי החולים רוצים להרוויח כסף
רווחיות הכלכלית הופכת יותר ויותר חשובה. פתרונות תאורה חכמים ואיכותיים מסייעים בהפחתת עלויות התפעול במידה ניכרת. מטרת פתרונות התאורה לא רק להציע איכות האור הגבוהה ביותר וצריכת אנרגיה נמוכה, הם גם מציגים דרישות תחזוקה נמוכות.
החיסכון הכלכלי מוכח
ניתן לקבוע חיסכון כלכלי לא רק בתעשייה, אלא גם התחום הבריאות. המכשול הגדול ביותר שעומד בפני שימוש נרחב יותר בתאורה אנושית חכמה הוא שהמשקיע/ החברה המפעילה והמוטבים אינם אותם בעלי עניין. נושא זה נחקר במחקר ZVEI . אם בית חולים משקיע בהתקנת תאורה אנושית חכמה, ירוויחו מכך בעיקר קרנות הביטוח, בשל תקופות טיפול קצרות יותר. עם זאת, בית החולים ירוויח בצורה עקיפה, בשל המוניטין הטוב שיצבור על תוצאת טיפול טובות ומהירות יותר.מחסור אור יום בחדרי האשפוז תאורה נכונה בעלת צל אור נמוך, מיד משפיעה על תפיסת החדר ומעניקה תחושה של הרגעה לחולים.
חוסר של תאורה מכוונת אדם
זה ידוע היטב כי היתרונות של האור הינו לעזור לנו לראות וליצור אווירה נעימה בתוך שטח. מחקרים מדעיים הראו כי אור טבעי גם משפיע באופן חיובי על הבריאות הביולוגית שלנו ורווחתה. ממצאים אלה יצרו את הממד הביולוגי.
צריך גם לדאוג לעובדים בתחום הרפואה בעוד שנתוני השירות הרפואיים עוסקים במתן טיפול בחולה, אנחנו דואגים להם. תאורה אופטימלית היא מרכיב חשוב מאוד בפעולה היומיומית של רופא או אח, כדי לתת שירות מקצועי ונכון, במינימום של טעויות הבחנה.
תאורה לא נכונה, וגוון הגוף משתנה, הפתרון – תאורה נכונה משקפת את העור בדיוק בצבעו המקורי וכך גם לנותני השירות הרפואי יש ראיה נכונה.